hedge meaning in tamil

Word: hedge - The english word have 5 alphabets and vowels. The word holds the place of noun, verbin english.
Meaning of hedge in english - boundary, obstacle, especially one made of plants, avoid, dodge, enclose

Meanings in tamil :

As noun :
kuṟaivu ( குறைவு )
chokkrai ( சொக்கரை )
சொக்கறை
சிறியஅடைப்பு
மதில் முதலியவற்றின்துவாரம்

Identical words :

hedge platted with palm leaves - olaiveli ( ஓலைவேலி )
hedge covered with palm leaves - chettaiyataippu ( செத்தையடைப்பு )
hedge of bambu or thorns - tettu ( தெத்து )
hedge with takes - niraichchl ( நிரைச்சல் )
hedge shrub of an offensive smell - pinaṟichchanku ( பீநாறிச்சங்கு )

Tamil Examples :

1. பிரான்சில் ஸ்போர்ட்ஸ் ரசிகர்கள் குறைவு போல் தெரிகிறது
piranchil sports rachikarkal ku?aivu pol teriki?atu
2. பரபரப்பாக இயங்கும் ஒரு தெருவின் இரைச்சலைவிட இது குறைவு
paraparappaka iyankum oru teruvin iraichchalaivita itu ku?aivu
3. இந்தியாவில் உறுப்பு தானம் செய்வோர் மிகவும் குறைவு
intiyavil u?uppu tanam cheyvor mikavum ku?aivu
4. ஒவ்வொரு இடமாற்றத்துக்கும் காரணங்களை சொல்லிக் கொண்டிருக்க தேவையில்லை என தீர்ப்புகள் இருப்பதால் எந்த நிர்வாகத்துக்கும் சட்ட சிக்கல் ஏற்படுவதற்கான வாய்ப்பு குறைவு
ovvoru itama??attukkum karanankalai chollik kontirukka tevaiyillai ena tirppukal iruppatal enta nirvakattukkum chatta chikkal e?patuvata?kana vayppu ku?aivu
5. தீர்ப்பு மீதான விமர்சனங்களும் குறைவு
tirppu mitana vimarchanankalum ku?aivu

Synonyms of hedge

shrubbery fence barrier screen bush guard protection hurdle thicket enclosure quickset hedgerow windbreak sidestep fudge waffle pussyfoot shuffle temporize equivocate stonewall tergiversate evade prevaricate stall flip-flop quibble duck shuck blow hot and cold cop out hem and haw pass the buck shilly-shally jive cop a plea be noncommittal beat around the bush give the run around sit on the fence tergiverse cage hinder coop obstruct girdle immure surround corral restrict pen ring confine border block siege

Antonyms of hedge

opening confront release face meet aid assist center free let go help promote
Tamil to English
English To Tamil