nail meaning in tamil

Word: nail - The english word have 4 alphabets and vowels. The word holds the place of verbin english.
Meaning of nail in english - fasten, fix with pointed object, capture, arrest

Meanings in tamil :

As noun :
kizivu ( கிழிவு )
kilm ( கீலம் )
ani ( ஆணி )
chuvalai ( சுவாலை )
vettu ( வெட்டு )
chatu ( சது )

Identical words :

nail is gone through - uruvattaikka ( உருவத்தைக்க )
nail which fastens the beam of a plough - uṟṟani ( ஊற்றாணி )
nails resembling cloves - kirampani ( கிராம்பாணி )
nails - killu ( கிள்ளு )
nail with the head - kutaiyani ( குடையாணி )
nail used in joining the spars of a roof - kaiyani ( கையாணி )
nail with a head - kontaiyani ( கொண்டையாணி )
nail parings - challiyakkaru ( சல்லியக்கரு )
nail to the cross - chiluvaiyilaṟaiya ( சிலுவையிலறைய )
nail which fastens the ploughshare to the plough - tunnuchi ( துன்னூசி )
nailing - taippu ( தைப்பு )
nail with out a head - nempu ( நெம்பு )
nail or peg sharp at both ends for joining the seams of boards - nempu ( நெம்பு )

Tamil Examples :

1. அதற்கும் வேட்டு வைத்து விட்டார்கள்
ata?kum vettu vaittu vittarkal
2. வெட்டு ஒன்று துண்டு இரண்டு பாரம்பரியம்
vettu on?u tuntu irantu parampariyam
3. மதத்தின் பெயரால் நமக்கு எதிராக அணி சேர்க்க பாகிஸ்தான் வியூகம் வகுக்கும் நிலையில் ஈரானை நாம் பகைத்துக் கொள்வது புத்திசாலித்தனம் அல்ல
matattin peyaral namakku etiraka ani cherkka pakistan viyukam vakukkum nilaiyil iranai nam pakaittuk kolvatu puttichalittanam alla
4. தாமதமாக வரும்போது ஆப்சென்ட் போடுவது, சம்பள வெட்டு என்று சூப்பர்வைசர்கள் கெடுபிடி செய்வதை ஊழியர்கள் ஜீரணிப்பதில்லை
tamatamaka varumpotu apchent potuvatu, champala vettu en?u chupparvaicharkal ketupiti cheyvatai uziyarkal jiranippatillai
5. தொடக்க விழாவில் அணி வகுத்து வருவதைப் பார்க்க அல்ல
totakka vizavil ani vakuttu varuvataip parkka alla

Synonyms of nail

attach tack hit whack pin pound join secure beat bind sock drive spike strike hold hammer catch hook nab seize apprehend pinch get detain bag take

Antonyms of nail

detach loosen release liberate separate unfasten give up lose let go untie halt stop unnail misunderstand offer free receive
Tamil to English
English To Tamil