to rub meaning in tamil

Word: to rub - The english word have 6 alphabets and vowels..

Meanings in tamil :

matti ( மத்தி )
க்கிறேன்
த்தேன்
ப்பேன்
மத்திக் க
கடைய
as மர்த்திக்க
ntu ( நடு )
நான்பேசும்போதுமத்தியிலேவந்தான்

Identical words :

to rub one against another - izai ( இழை )
to rub against a thing - uray ( உராய் )
to rub against one another as trees - urinu ( உரிஞு )
to rub ones self - urinu ( உரிஞு )
to rub away - tey ( தேய் )
to rub a substance held in the hand into a powder or paste - urai ( உரை )
to rub the body in bathing - uttaiteykka ( ஊத்தைதேய்க்க )
to rub oil - chatittuppucha ( சாதித்துப்பூச )
to rub it in - enneyporutta ( எண்ணெய்பொருத்த )
to rub with the hands - kachakkippota ( கசக்கிப்போட )
to rub or bruise between the hands or fingers - kchkku ( கசக்கு )
to rub a lemon or a cows udder - kchkku ( கசக்கு )
to rub two sticks together till they ignite - ktai ( கடை )
to rub the eyes as one who has just awoke - kannaikkachakka ( கண்ணைக்கசக்க )
to rub or try as gold on the touch stone - kiṟu ( கீறு )

Tamil Examples :

1. என்றாலும், ரூபாய் சரிவுக்கு காரணம் கொளுத்தும் வெயிலில் ஹெல்மெட் மாட்டி மோசமான சாலைகளில் பயணிக்கும் டூவீலர் குடிமக்கள் இல்லையே
en?alum, rupay charivukku karanam koluttum veyilil helmet matti mochamana chalaikalil payanikkum tuvilar kutimakkal illaiye
2. அதன் முடிவுகள் எப்படி இருக்கும் என்ற ஊகங்கள் இப்போதே சக்கரம் மாட்டி சுழல்கின்றன
atan mutivukal eppati irukkum en?a ukankal ippote chakkaram matti chuzalkin?ana
Tamil to English
English To Tamil