ulai meaning in english


Word: உலை - The tamil word have 3 characters and have more than one meaning in english.
ulai means
1. to torment; trouble; distress; plague; worry
2. to do wrong or injustice to.
3. to make poor in quality, productiveness, etc.; exhaust the strength or richness of
4. to lower in degree, intensity, etc.
5. Law. willful abandonment, especially of one's spouse without consent, in violation of legal or moral obligations.
6. a social unit consisting of one or more adults together with the children they care for
7. to frustrate the plans of; thwart; foil.
8. fittings, apparatus, or necessary accessories for something.

Transliteration : ulai Other spellings : ulai

Meanings in english :

As noun :
desertion
family furniture character hearth

Meaning of ulai in tamil

க்கிறேன் / க்கிறேன்
த்தேன் / த்தேன்ப்பேன் / ப்பேன்க்க / க்கஅலைக்க / அலைக்ககெடுக்க / கெடுக்ககலைக்க / கலைக்கchirazikka / சீரழிக்கமுறியடிக்க / முறியடிக்கமனதைக் கலக்க / மனதைக் கலக்கஆஸ்தியைக்கெடுக்க / ஆஸ்தியைக்கெடுக்ககிறேன் / கிறேன்ந்தேன் / ந்தேன்ஞ்சேன் / ஞ்சேன்ven / வேன்அலைய / அலையகெட / கெடசீரழிய / சீரழியமனங்கலங்க / மனங்கலங்ககலைய / கலையஒழுக்கங்கெட / ஒழுக்கங்கெடபலங்கு றைய / பலங்கு றையkollanulai / கொல்லனுலைneruppullavatuppu / நெருப்புள்ளவடுப்புpakancheyyavaikkunirulai / பாகஞ்செய்யவைக்குநீருலை

Identical words :

ulaikatta ( உலைகட்ட ) - to decorate the top of a pot with mango leaves and set it on the fireplace with water to receive the rice that is to be boiled and distri buted among religious mendicantsulaikayavaikka ( உலைகாயவைக்க ) - to set the rice pot on the fire filled with water to be heatedulaikotikka ( உலைகொதிக்க ) - to boil as water when placed on the fire for cookingulaikkalam ( உலைக்களம் ) - forgeulaikkuṟatu ( உலைக்குறடு ) - smith's tongsulaittannir ( உலைத்தண்ணீர் ) - water set over the fire for cookingulaitturutti ( உலைத்துருத்தி ) - smith's bel lowsulaimukam ( உலைமுகம் ) - smith's furnace or the centre of the forgeulaimukku ( உலைமூக்கு ) - hole in the forge in which the bellows are insertedulaimuti ( உலைமூடி ) - cover of a pot used for heating waterulaimutta ( உலைமூட்ட ) - to construct a forge and make it ready for workulaiyanikkol ( உலையாணிக்கோல் ) - smith's pokerulaiyilventavirumpu ( உலையில்வெந்தவிரும்பு ) - iron well burnt in a smith's forgeulaiyeṟṟa ( உலையேற்ற ) - to set a pot on the fireulaintapazam ( உலைந்தபழம் ) - over ripe fruit

Tamil Examples :

1. உயிருக்கு உலை வைக்கும் முக்கிய நோய்களில் இதய நோயே முதலிடத்தில் இருக்கிறது
uyirukku ulai vaikkum mukkiya noykalil itaya noye mutalitattil irukki?atu

2. பின்னர், முதல் அணு உலை கட்டுமான பணிகள் முடிவடைந்ததும், இந்திய அணுசக்தி ஒழுங்குமுறை ஆணையத்தின் அனுமதியை தொடர்ந்து கடந்த ஆண்டு ஜூலையில் மின்சார உற்பத்தி தொடங்கியது
pinnar, mutal anu ulai kattumana panikal mutivataintatum, intiya anuchakti ozunkumu?ai anaiyattin anumatiyai totarntu katanta antu julaiyil minchara u?patti totankiyatu
3. இரு நாடுகளுக்கு இடையே உயர்மட்ட பேச்சு நடக்கும்போதெல்லாம் சீனா எல்லைக்குள் ஊடுருவல், பேப்பர் விசா, பாகிஸ்தானுக்கு அணு உலை பரிசு
iru natukalukku itaiye uyarmatta pechchu natakkumpotellam china ellaikkul uturuval, peppar vicha, pakistanukku anu ulai parichu
4. உலை வாயை மூடலாம்; ஊர் வாயை மூட முடியுமா என்று பழமொழி உண்டு
ulai vayai mutalam; ur vayai muta mutiyuma en?u pazamozi untu
Tamil to English
English To Tamil