etta meaning in english


Word: எட்ட - The tamil word have 4 characters and have more than one meaning in english.
etta means
1. at or to a remote or advanced time
2. at or to a more advanced point; to a greater extent
3. aside; to another place; in another direction
4. reserved or reticent; indifferent; disinterested

Transliteration : eṭṭa Other spellings : etta

Meanings in english :

As adverb :
away
As adjective :
far Ex: Christianity is by far (எட்ட) the most common religion practiced in the U.S., . far off further aloof

Meaning of etta in tamil

turamaka / தூரமாக

Identical words :

ettr ( எட்டர் ) - panegyrists whose duty it is to proclaim the titles of a great manetti ( எட்டி ) - poisonous and very bitter treeettikkottai ( எட்டிக்கொட்டை ) - used medicinallyettiver ( எட்டிவேர் ) - its rootettikuti ( எட்டிகுடி ) - place sacred to soobramaniaettu ( எட்டு ) - to stretch forthettativiriyan ( எட்டடிவிரியன் ) - kind of viperettanurupu ( எட்டனுருபு ) - form of the eighth or vocative caseettilonṟu ( எட்டிலொன்று ) - one of eight thingsettuchchar ( எட்டுச்சார் ) - two four square houses connected togetherettuttikku ( எட்டுத்திக்கு ) - eight cardinal points or regions protected by as many supernal regents the supposed guardians of the earthettakkatta ( எட்டக்கட்ட ) - to keep awayettavita ( எட்டவிட ) - to communicateettakkai ( எட்டாக்கை ) - very distant placeettataporul ( எட்டாதபொருள் ) - things in comprehensible as the divine being

Tamil Examples :

1. திட்டமிட்ட முதலீடு பெருக்கம், பணவீக்கம் குறைப்பு என்ற குறிக்கோளை அரசு எட்டினாலே பொருளாதார வளர்ச்சி 7,8 சதவீதத்தை எட்ட முடியும் என்பதுதான் பொருளாதார, நிதி வல்லுனர்களின் எதிர்பார்ப்பு
tittamitta mutalitu perukkam, panavikkam ku?aippu en?a ku?ikkolai arachu ettinale porulatara valarchchi 7,8 chatavitattai etta mutiyum enpatutan porulatara, niti vallunarkalin etirparppu

2. இதன் மூலம் தேவையான இலக்கை எட்ட முடியும் என்று கணிக்க முடியாது
itan mulam tevaiyana ilakkai etta mutiyum en?u kanikka mutiyatu
3. இவ்வளவு கோடிகளை கொட்டிய பின்னரும் கூட, எந்த ஒரு மாநிலத்திலும் 85 சதவீதம் வாக்குப்பதிவை கூட எட்ட முடியவில்லை
ivvalavu kotikalai kottiya pinnarum kuta, enta oru manilattilum 85 chatavitam vakkuppativai kuta etta mutiyavillai
4. வன்முறை, பயங்கரவாதத்தால் எந்த லட்சியத்தையும் எட்ட முடியாது என்பதே வரலாறு
vanmu?ai, payankaravatattal enta latchiyattaiyum etta mutiyatu enpate varala?u
5. 100 கூட வேண்டாம், நம்மால் இன்னும் 65 சதவீதத்தை கூட எட்ட முடியவில்லை
100 kuta ventam, nammal innum 65 chatavitattai kuta etta mutiyavillai
Tamil to English
English To Tamil