iyakkam meaning in english


Word: இயக்கம் - The tamil word have 7 characters and have more than one meaning in english.
iyakkam means
1. power of movement, as of a living body.
2. the condition of surfaces, as those of roads, for walking or driving
3. causing or producing motion.
4. something done or performed; act; deed.
5. Biology.
a.
the sum total of the physical and chemical processes in an organism by which oxygen is conveyed to tissues and cells, and the oxidation products, carbon dioxide and water, are given off.
6. large in number; numerous
7. an abundance or profusion of anything; plentiful amount
8. political or national strength

Transliteration : iyakkam Other spellings : iyakkam

Meanings in english :

As noun :
going
ability brightness
As adverb :
north Ex: to the north (இயக்கம்) and northeast by France, Andorra, and the Bay of Biscay .
As adjective :
moving

Meaning of iyakkam in tamil

achaivu / அசைவு
பிராணவியக்கம் / பிராணவியக்கம்perumai / பெருமைpirakacham / பிரகாசம்vatatichai / வடதிசை

Tamil Examples :

1. நிலமற்ற ஏழை விவசாயிகளுக்காக தொடங்கப்பட்ட இயக்கம் இன்றைக்கு இந்தியாவின் 21 மாநிலங்களில் உள்ள 220 மாவட்டங்களில் நக்சலைட்களாக இயங்கி வருகின்றனர் என்று மத்திய அரசே புள்ளிவிவரம் வெளியிட்டுள்ளது
nilama??a ezai vivachayikalukkaka totankappatta iyakkam in?aikku intiyavin 21 manilankalil ulla 220 mavattankalil nakchalaitkalaka iyanki varukin?anar en?u mattiya arache pullivivaram veliyittullatu
2. 47 ஆண்டுக்கு பிறகு இன்று 9 மாநிலங்களில் 83 மாவட்டங்களில் நக்சல் இயக்கம் பரவி உள்ளது
47 antukku pi?aku in?u 9 manilankalil 83 mavattankalil nakchal iyakkam paravi ullatu
3. ஜனநாயக நாட்டில் இப்படி ஒரு தீவிரவாத இயக்கம் வேரூன்றியிருப்பது குடிமக்கள் ஒவ்வொருவருக்கும் தலைகுனிவே
jananayaka nattil ippati oru tiviravata iyakkam verun?iyiruppatu kutimakkal ovvoruvarukkum talaikunive
4. தின் இயக்கம் மேம்படும் என்று நம்பப்பட்டது
tin iyakkam mempatum en?u nampappattatu
5. எனவே தடுப்பூசி, எய்ட்ஸ் பிரசாரங்கள் போன்று தாய்ப்பாலுக்கும் பிரமாண்டமான இயக்கம் தேவைதான்
enave tatuppuchi, eyts piracharankal pon?u tayppalukkum piramantamana iyakkam tevaitan
Tamil to English
English To Tamil