kuru meaning in english


Word: கூறு - The tamil word have 4 characters and have more than one meaning in english.
ku?u means
1. to issue publicly the work of
2. to set forth or teach publicly
3. to announce or declare in an open or ostentatious way
4. a person or thing that proclaims or announces
5. to express in words; state; declare; word
6. to maintain or defend
7. an essential or integral attribute or quality
8. an amount of food served for one person; serving; helping

Transliteration : kūRu Other spellings : kuru

Meanings in english :

As noun :
herald
division department
As adjective :
natural chemical

Meaning of kuru in tamil

கிறேன் / கிறேன்
கூறினேன் / கூறினேன்ven / வேன்கூற / கூறபிரசித்தஞ்செய்ய / பிரசித்தஞ்செய்யவிலைமுதலியகூற / விலைமுதலியகூறசொல்ல / சொல்லchatu / சதுpngku / பங்குvikarattanmai / விகாரத்தன்மைpkuti / பகுதிkuṟupatu / கூறுபாடுkaranakariyankalin vakai / காரணகாரியங்களின் வகைaṟivikkai / அறிவிக்கைkuṟu to prochlaim / கூறு to proclaimellu / எள்ளு

Identical words :

As noun :
kuṟupatu ( கூறுபாடு ) - portion
kuṟukuṟakka ( கூறுகூறாக்க ) - to cut or separate into portionskuṟuvaikka ( கூறுவைக்க ) - to set in portions or separate quantitieskuṟukolla ( கூறுகொள்ள ) - to stuffkuṟupata ( கூறுபட ) - to be divided or resolved into its primitive elementskuṟupatutta ( கூறுபடுத்த ) - to analyze

Tamil Examples :

1. எனினும், கசாப், அப்சல் குரு விஷயத்தில் இந்த நடைமுறை பின்பற்றப்படவில்லை என்று சர்ச்சை கிளம்பியது
eninum, kachap, apchal kuru vishayattil inta nataimu?ai pinpa??appatavillai en?u charchchai kilampiyatu
2. அப்சல் குரு தாக்கல் செய்த அப்பீல் மனுவை சுப்ரீம் கோர்ட் தள்ளுபடி செய்து மரண தண்டனையை ஊர்ஜிதம் செய்த 2005ம் ஆண்டிலேயே தூக்கில் போட்டிருந்தால் சட்டம் அதன் கடமையை செய்ததாக பெரும்பாலான மக்கள் தலையசைத்து ஆமோதித்து விட்டு அடுத்த வேலைகளை தொடர்ந்திருப்பார்கள்
apchal kuru takkal cheyta appil manuvai chuprim kort tallupati cheytu marana tantanaiyai urjitam cheyta 2005m antileye tukkil pottiruntal chattam atan katamaiyai cheytataka perumpalana makkal talaiyachaittu amotittu vittu atutta velaikalai totarntirupparkal
Tamil to English
English To Tamil