ma meaning in english
Word: மா - The tamil word have 2 characters and have more than one meaning in english.
ma means
1. an instance of this.
2. an abundance or profusion of anything; plentiful amount
3. a beautiful person, especially a woman.
4. to offend the good taste, moral sense, etc., of; cause extreme dislike or revulsion in
5. a mother-in-law, stepmother, or adoptive mother.
6. large in number; numerous
7. the finely ground and bolted meal of wheat, as that used in baking.
8. one of these regular occasions or times for eating food.
Transliteration : mā Other spellings : ma
1. கேரளாவில் 3,69,137, மகாராஷ்டிரா, ம
keralavil 3,69,137, makarashtira, ma
2. இரு தொகுதிகளிலும் பாரதிய ஜனதா வேட்பாளர்களை விலக்கிக் கொண்டு ம
iru tokutikalilum paratiya janata vetpalarkalai vilakkik kontu ma
3. ஜ சந்திக்கு வந்ததை போல, சின்ன கவுடா பெரிய கவுடா கபடி ஆட்டத்தால் ம
ja chantikku vantatai pola, chinna kavuta periya kavuta kapati attattal ma
4. ஒவ்வொரு பெண்ணுக்கும் தனித்தனியாக பாதுகாப்பு தர அரசால் முடியாது என்று ம
ovvoru pennukkum tanittaniyaka patukappu tara arachal mutiyatu en?u ma
5. அதைத் தடுக்க முடியாமல், முட்டைகளை பாதுகாக்க முடியாமல் வேடிக்கை பார்த்து வருகிறது ம
atait tatukka mutiyamal, muttaikalai patukakka mutiyamal vetikkai parttu varuki?atu ma
ma means
1. an instance of this.
2. an abundance or profusion of anything; plentiful amount
3. a beautiful person, especially a woman.
4. to offend the good taste, moral sense, etc., of; cause extreme dislike or revulsion in
5. a mother-in-law, stepmother, or adoptive mother.
6. large in number; numerous
7. the finely ground and bolted meal of wheat, as that used in baking.
8. one of these regular occasions or times for eating food.
Transliteration : mā Other spellings : ma
Meanings in english :
As noun :
good fortune
felicity disgust mother meal dough fruit beast expletive cloth field dust calling call
good fortune
As adjective :
great
great
lukshmi wealth beauty flour pulverized powders mango tree man gifera indica sweet mango fraction 1/2 animal horse in general male of the horse hog and elephant strength humming insect after birth secundines syllabic letter
Meaning of ma in tamil
1/2ப / 1/2ப
ilakkumi / இலக்குமிchelvm / செல்வம்azku / அழகுveṟuppu / வெறுப்புas அம்மா / as அம்மாmata / மாதாperiy / பெரியmavu / மாவுmamaram / மாமரம்tema / தேமாஓர்கீழ்வாயிலக்கம் / ஓர்கீழ்வாயிலக்கம்விலங்கின்பொது / விலங்கின்பொதுகுதிரைப்பொது / குதிரைப்பொதுachaichchol / அசைச்சொல்as உப்பின்றுபுற்கை யுண்கமாகொற்கையோனே / as உப்பின்றுபுற்கை யுண்கமாகொற்கையோனேvli / வலிchilai / சீலைvntu / வண்டுvyl / வயல்tukl / துகள்azaippu / அழைப்புnanchukkoti / நஞ்சுக்கொடிchomposed of m and a / composed of ம் and ஆ
Identical words :
marataippu ( மாரடைப்பு ) - obstruction of the breastmavaraikka ( மாவரைக்க ) - to grind grain in a millmarpani ( மார்பாணி ) - eruption on the breastmattiṟaichchi ( மாட்டிறைச்சி ) - beefmamichottanam ( மாமிசோத்தானம் ) - resur rection of the body a compound used by romanistsmatakkataichi ( மாதக்கடைசி ) - end of the monthmalaikkan ( மாலைக்கண் ) - night blindnessmachakantayam ( மாசகந்தாயம் ) - tax paid monthlymakkal ( மாக்கல் ) - slate stonemarkkavacham ( மார்க்கவசம் ) - breast platemachalakkalli ( மாசாலக்கள்ளி ) - dissimulating womanmanchevikkalli ( மான்செவிக்கள்ளி ) - milky shrubmankanṟu ( மாங்கன்று ) - mango plantmankanṟu ( மான்கன்று ) - fawnmanankattukkolla ( மானங்காத்துக்கொள்ள ) - to preserve one's self respect
Tamil Examples :
keralavil 3,69,137, makarashtira, ma
iru tokutikalilum paratiya janata vetpalarkalai vilakkik kontu ma
3. ஜ சந்திக்கு வந்ததை போல, சின்ன கவுடா பெரிய கவுடா கபடி ஆட்டத்தால் ம
ja chantikku vantatai pola, chinna kavuta periya kavuta kapati attattal ma
4. ஒவ்வொரு பெண்ணுக்கும் தனித்தனியாக பாதுகாப்பு தர அரசால் முடியாது என்று ம
ovvoru pennukkum tanittaniyaka patukappu tara arachal mutiyatu en?u ma
5. அதைத் தடுக்க முடியாமல், முட்டைகளை பாதுகாக்க முடியாமல் வேடிக்கை பார்த்து வருகிறது ம
atait tatukka mutiyamal, muttaikalai patukakka mutiyamal vetikkai parttu varuki?atu ma
Tamil to English
English To Tamil
Recent Tamil English Meaning
makantammakatammakanirmakantammakananmakymmakarimakanimakatarmakatimakammakalammakalimakulavarmakechuvarimakentirammakevarmakanmmakkaruvimakkal