niti meaning in english


Word: நீதி - The tamil word have 4 characters and have more than one meaning in english.
niti means
1. something that is fair and just
2. righteous conduct.
3. conformity to fact or rule; correctness; exactness.
4. rightfulness or lawfulness, as of a claim or title; justness of ground or reason
5. not exceeding the limit prescribed by reason ; not excessive
6. appropriateness to the purpose or circumstances; suitability.
7. any written or positive rule or collection of rules prescribed under the authority of the state or nation, as by the people in its constitution . Compare bylaw , statute law .
8. moral quality or character.

Transliteration : nīti Other spellings : niti

Meanings in english :

As noun :
equity
justness justice law morality

Meaning of niti in tamil

niyayam / நியாயம்
tkuti / தகுதிpiramanam / பிரமாணம்nanneṟi / நன்னெறிmuṟaimai / முறைமைunmai / உண்மை

Identical words :

niticharam ( நீதிசாரம் ) - work on morals in sanskritnitikettavan ( நீதிகெட்டவன் ) - unjust mannitiketu ( நீதிகேடு ) - injusticenitiketka ( நீதிகேட்க ) - to hear or try cases for judgmentnitichastiram ( நீதிசாஸ்திரம் ) - lawnitistalam ( நீதிஸ்தலம் ) - court of justicenitittappu ( நீதித்தப்பு ) - deviation from rightnitittozil ( நீதித்தொழில் ) - one's propernitiniyayam ( நீதிநியாயம் ) - justice and reasonnitinul ( நீதிநூல் ) - moral sciencenitinulan ( நீதிநூலன் ) - epithet of arghanitineṟi ( நீதிநெறி ) - rules of moralitynitineṟivilakkam ( நீதிநெறிவிளக்கம் ) - treatise on the rules of moralitynitiparan ( நீதிபரன் ) - supreme beingnitiman ( நீதிமான் ) - just

Tamil Examples :

1. அதே நேரம், பாதிக்கப்படும் பெண்களுக்கு நீதி கிடைக்க வேண்டும் என்பதிலும் மாற்று கருத்து கிடையாது
ate neram, patikkappatum penkalukku niti kitaikka ventum enpatilum ma??u karuttu kitaiyatu

2. நாடு முழுவதும் மாபெரும் மக்கள் நீதி மன்றம் என்ற மெகா லோக் அதாலத் 12ம் தேதி நடைபெற்றது
natu muzuvatum maperum makkal niti man?am en?a meka lok atalat 12m teti nataipe??atu
3. விரைவாக நீதி கிடைக்கவும் சுமுக தீர்வு காணவும் லோக் அதாலத்கள் நடத்தப்படுகின்றன
viraivaka niti kitaikkavum chumuka tirvu kanavum lok atalatkal natattappatukin?ana
4. இவற்றை எல்லாம் களைந்தால்தான் நீதிமன்றங்களில் மக்கள் எதிர்பார்க்கும் நீதி உரிய காலத்திற்குள் அவர்களுக்கு கிடைக்கும்
iva??ai ellam kalaintaltan nitiman?ankalil makkal etirparkkum niti uriya kalatti?kul avarkalukku kitaikkum
5. ஒவ்வொரு போலீஸ் நிலையத்திலும் ஒரு அதிகாரியை குழந்தைகள் நல அதிகாரியாக நியமிக்க வேண்டும் என்கிறது சிறார் நீதி சட்டம்
ovvoru polis nilaiyattilum oru atikariyai kuzantaikal nala atikariyaka niyamikka ventum enki?atu chi?ar niti chattam
Tamil to English
English To Tamil