pu meaning in english


Word: பூ - The tamil word have 2 characters and have more than one meaning in english.
pu means
1. this planet as the habitation of humans, often in contrast to heaven and hell
2. space in general
3. Botany.
a.
the part of a seed plant comprising the reproductive organs and their envelopes if any, especially when such envelopes are more or less conspicuous in form and color.
4. the state of flowering
5. any similar or corresponding lateral outgrowth of a stem.
6. a beautiful person, especially a woman.
7. something extended, as a space; a particular length, area, or volume; something having extension
8. something that is spread out, especially over a relatively large area

Transliteration : Other spellings : pu

Meanings in english :

As noun :
earth
flower blossom leaf extent expanse dimension keenness

Meaning of pu in tamil

க்கிறது / க்கிறது
த்தது / த்ததுக்கும் / க்கும்க்க / க்கமலர / மலரஉண்டாக / உண்டாகபூசணம்பூக்க / பூசணம்பூக்கirutuvaka / இருதுவாககண்பூக்க / கண்பூக்கசிறக்க / சிறக்கpumi / பூமி four kinds of flowers / four kinds of flowersmlr / மலர்ilai / இலைazku / அழகுபொலிவு / பொலிவுkurmai / கூர்மைகண்ணில்விழும்பூ / கண்ணில்விழும்பூஆயுதப்பொருக்கு / ஆயுதப்பொருக்குtippoṟi / தீப்பொறிtenkayppu / தேங்காய்ப்பூa syllabich letter chompounded of p and u / a syllabic letter compounded of ப் and ஊ

Identical words :

As noun :
pumiyatiral ( பூமியதிரல் ) - earth quake
puvanai ( பூவணை ) - bed or a cot on which flowers are thickly spread for a nuptial couchpuvarachu ( பூவரசு ) - portia or tulip treepuchopakaranam ( பூசோபகரணம் ) - things necessary for performing a pujapuvetukka ( பூவெடுக்க ) - to crop flowers for the templepukkancha ( பூக்கஞ்சா ) - species of narcoticputakkannati ( பூதக்கண்ணாடி ) - magnifierpukkantal ( பூக்கண்டல் ) - candal tree bearingpukampam ( பூகம்பம் ) - earthquakeputakalikkam ( பூதகலிக்கம் ) - kind of collyrium used by magicianspunkarai ( பூங்காரை ) - shrubpunkunchu ( பூங்குஞ்சு ) - unfledged chickenpukkutalai ( பூக்குடலை ) - flower basketpukkuttan ( பூக்குட்டான் ) - small kind of co coa leaf flower basketpukkoyya ( பூக்கொய்ய ) - to crop flowers

Tamil Examples :

1. சமஸ்கிருதத்தை மட்டும் சொன்னால், காதில் பூ சுற்ற வேண்டாம் என்று சொல்லி விடுவார்கள் என்பதால், சமயோசிதமாக இன்னொரு மொழியையும் இந்த ‘பரப்பாளர்கள்’ சேர்த்து கொண்டுள்ளனர்
chamaskirutattai mattum chonnal, katil pu chu??a ventam en?u cholli vituvarkal enpatal, chamayochitamaka innoru moziyaiyum inta ‘parappalarkal’ cherttu kontullanar

2. பூ வியாபாரம் முதல் கப்பல் போக்குவரத்து, ஆயுத விற்பனை வரையில் அனைத்து தொழில்களும் மாஃபியா விதிகளுக்கு கட்டுப்பட்டு நடந்தன
pu viyaparam mutal kappal pokkuvarattu, ayuta vi?panai varaiyil anaittu tozilkalum mahpiya vitikalukku kattuppattu natantana
3. பயங்கர கொலையை ஏதோ சமையல் குறிப் பு மாதிரி அலசுகிறார்களே என்று பதட்டமானார்
payankara kolaiyai eto chamaiyal ku?ip pu matiri alachuki?arkale en?u patattamanar
4. அதன் பிறகு அப்பாவிகள் போல டீசல் விலை உயர்வை எதிர்த்து போராட்டம் அறிவித்து மக்கள் காதில் பூ சுற்றுவது நல்ல வேடிக்கை
atan pi?aku appavikal pola tichal vilai uyarvai etirttu porattam a?ivittu makkal katil pu chu??uvatu nalla vetikkai
Tamil to English
English To Tamil