teru meaning in english


Word: தேறு - The tamil word have 4 characters and have more than one meaning in english.
te?u means
1. healthy physical or mental energy or power; vitality.
2. to make
3. to fall into a state of physical weakness; flag; fail.
4. highly skilled; expert
5. to make known publicly; proclaim
6. excellent or complete beyond practical or theoretical improvement
7. ripe, as fruit, or fully aged, as cheese or wine.
8. full development; perfected condition

Transliteration : tēRu Other spellings : teru

Meanings in english :

As noun :
maturity
calamus
As adverb :
certainly

Meaning of teru in tamil

கிறேன் / கிறேன்
தேறினேன் / தேறினேன்ven / வேன்தேற / தேறசெழிக்க / செழிக்கteliya / தெளியtairiyankolla / தைரியங்கொள்ளஅதிகரிக்க / அதிகரிக்கமுதிர / முதிரபலிக்க / பலிக்கசோறு முதலியவிறைக்க / சோறு முதலியவிறைக்கதங்க / தங்கநிச்சயிக்க / நிச்சயிக்கtuntu / துண்டுmanchalmutaliyavaṟṟi nteṟu / மஞ்சள்முதலியவற்றி ன்தேறுnichchayam / நிச்சயம்

Identical words :

teṟukatai ( தேறுகடை ) - settlementteṟukataipanna ( தேறுகடைபண்ண ) - to make a settlementteṟuchutu ( தேறுசூடு ) - branding cattle to promote their fatteningteṟutalai ( தேறுதலை ) - courageteṟunar ( தேறுநர் ) - learnedteṟutalcholla ( தேறுதல்சொல்ல ) - to comfort

Tamil Examples :

1. ரங்கநாதன் தெரு கடைக் கட்டிடங்களை போல அங்கே ஏழெட்டு மாடிகளில் தொழிற்சாலைகள் இயங்குவது சகஜம்
rankanatan teru kataik kattitankalai pola anke ezettu matikalil tozi?chalaikal iyankuvatu chakajam
2. தெருவுக்கு தெரு கண்காணிப்பு கேமராக்கள் இருப்பதால் சந்தேகப்படும்படி யார் நடந்து கொண்டாலும் அடுத்த நிமிடம் ஆளை தூக்கி விடுவார்கள்
teruvukku teru kankanippu kemarakkal iruppatal chantekappatumpati yar natantu kontalum atutta nimitam alai tukki vituvarkal
Tamil to English
English To Tamil