velai meaning in english


Word: வேலை - The tamil word have 4 characters and have more than one meaning in english.
velai means
1. something on which exertion or labor is expended; a task or undertaking
2. the body of persons engaged in such activity, especially those working for wages.
3. the quality or mode of execution, as of a thing made.
4. a division of these waters, of considerable extent, more or less definitely marked off by land boundaries
5. any of the geographical divisions of this body, commonly given as the Atlantic, Pacific, Indian, Arctic, and Antarctic oceans.
6. Law. the ground between the ordinary high-water and low-water marks.
7. duration regarded as belonging to the present life as distinct from the life to come or from eternity; finite duration.
8. a situation or condition favorable for attainment of a goal .

Transliteration : vēlai Other spellings : velai

Meanings in english :

As noun :
labor
work workmanship sea ocean sea shore time opportunity present time

Meaning of velai in tamil

tozil / தொழில்
cheyporul / செய்பொருள்ktl / கடல்kataṟkarai / கடற்கரைas velai / as வேளைnikazkalam / நிகழ்காலம்rama / ராமா

Identical words :

As noun :
velaippatu ( வேலைப்பாடு ) - workmanship
velaikkaran ( வேலைக்காரன் ) - servantvelaikkuvaikka ( வேலைக்குவைக்க ) - to employvelaipparitchai ( வேலைப்பரீட்சை ) - trial of one's skill in businessvelaiminakkettavan ( வேலைமினக்கெட்டவன் ) - loiterervelaiyiṟṟuyinṟon ( வேலையிற்றுயின்றோன் ) - vishnu as sleeping on the seavelaivaikka ( வேலைவைக்க ) - to cause one to work unnecessarily

Tamil Examples :

1. வங்கிகளும் கூட வேலை மிச்சம் என்பதால், வாடிக்கையாளர்கள் ஏடிஎம் இயந்திரங்களில் பணம் எடுப்பதை ஊக்குவித்தன
vankikalum kuta velai michcham enpatal, vatikkaiyalarkal etiem iyantirankalil panam etuppatai ukkuvittana
2. தினமும் மூன்று வேளை பூஜை நடக்கிறது
tinamum mun?u velai pujai natakki?atu
3. வங்கிகளும் கூட வேலை மிச்சம் என்பதால், வாடிக்கையாளர்கள் ஏடிஎம் இயந்திரங்களில் பணம் எடுப்பதை ஊக்குவித்தன
vankikalum kuta velai michcham enpatal, vatikkaiyalarkal etiem iyantirankalil panam etuppatai ukkuvittana
4. அதுபோல் டெல்டா பகுதியில் உள்ள கால்வாய்களை 100 நாள் வேலை உறுதி திட்டத்தின் மூலம் தூர்வாரி வந்தால், கால்வாய்கள் செப்பனிட்டதோடு அப்பகுதி மக்களுக்கும் வேலை வாய்ப்பாக இருக்கும்
atupol telta pakutiyil ulla kalvaykalai 100 nal velai u?uti tittattin mulam turvari vantal, kalvaykal cheppanittatotu appakuti makkalukkum velai vayppaka irukkum
5. மாநில மற்றும் தேசிய அளவிலான போட்டிகளில் சாதித்த சதீஷுக்கு ரயில்வேயில் வேலை அளிக்கப்பட்டிருப்பதும் ஊக்கமளிக்கும் ஆக்க பூர்வமான நடவடிக்கை
manila ma??um techiya alavilana pottikalil chatitta chatishukku rayilveyil velai alikkappattiruppatum ukkamalikkum akka purvamana natavatikkai
Tamil to English
English To Tamil