bit meaning in tamil

Word: bit - The english word have 3 alphabets and vowels. The word holds the place of nounin english.
Meaning of bit in english - tiny piece, short period of time, computer information

Meanings in tamil :

As noun :
pilappu ( பிளப்பு )
pkvu ( பகவு )
tuntu ( துண்டு )

Identical words :

As noun :
bitterness - tittm ( தித்தம் )
bite - kanakkati ( காணக்கடி )
As adjective :
biting - katipiti ( கடிபிடி )
bitter - tittm ( தித்தம் )
bite of which causes insufferable burning - azanacham ( அழனாசம் )
bite of which speedily causes hemorrhage from the eyes - irattapputaiyan ( இரத்தப்புடையன் )
biting sarcasm - uṟaippanapechchu ( உறைப்பானபேச்சு )
bit terness - kchchl ( கச்சல் )
bite off - kti ( கடி )
bite of an in sect - kanakkati ( காணாக்கடி )
bitter taste of stale food - kaṟl ( காறல் )
bit of leaf - killakku ( கிள்ளாக்கு )
bit of stick used for any purpose - kuchchi ( குச்சி )
bitter fruit - kuruvittalaippakal ( குருவித்தலைப்பாகல் )
bit ter tree - kontkulm ( கொண்டகுளம் )

Tamil Examples :

1. வெட்டு ஒன்று துண்டு இரண்டு பாரம்பரியம்
vettu on?u tuntu irantu parampariyam
2. பொதுமக்கள் கருத்து வெட்டு ஒன்று துண்டு இரண்டு ரகம்
potumakkal karuttu vettu on?u tuntu irantu rakam
3. பட்ஜெட்டில் 48 கோடி துண்டு விழுவதாக 1999ம் ஆண்டிலேயே அறிக்கை அளித்த நிர்வாகம், அதன் பின்னர் ஆறாயிரம் பேரை நியமனம் செய்தது ஏன் என்று கேட்கிறது
patjettil 48 koti tuntu vizuvataka 1999m antileye a?ikkai alitta nirvakam, atan pinnar a?ayiram perai niyamanam cheytatu en en?u ketki?atu
4. வெட்டு ஒன்று, துண்டு இரண்டு என்ற தலைப்பில் அவை பரிந்துரைக்கும் பொருட்கள்: பாக்கு வெட்டி, பழம் நசுக்கி, எலிப்பொறி
vettu on?u, tuntu irantu en?a talaippil avai parinturaikkum porutkal: pakku vetti, pazam nachukki, elippo?i
5. போக்குவரத்து காவல் துறை சார்பில் துண்டு பிரசுரங்கள் வினியோகிக்கப்பட்டன
pokkuvarattu kaval tu?ai charpil tuntu pirachurankal viniyokikkappattana

Synonyms of bit

sample slice trace item fragment chunk shard dose snippet sliver niggle lick stump speck chip atom morsel dollop moiety excerpt segment section modicum tittle iota jot dab share scintilla splinter molecule lump snatch sprinkling mite smidgen specimen droplet crumb driblet particle flake shred trickle dot chicken feed taste portion dash scale end stub fraction peanuts shaving division parcel butt pinch grain scrap moment while instant space stretch spell jiffy second tick minute little while data 1 binary digit

Antonyms of bit

whole entirety glob lot
Tamil to English
English To Tamil