broad meaning in tamil

Word: broad - The english word have 5 alphabets and vowels. The word holds the place of adjective, nounin english.
Meaning of broad in english - wide physically, extensive, full, obvious, liberal-minded, vulgar, a woman

Meanings in tamil :

As noun :
kulirchchi ( குளிர்ச்சி )
cheṟivu ( செறிவு )
kuttm ( கூட்டம் )
As adjective :
nli ( நளி )
perumai ( பெருமை )
aklm ( அகலம் )
tel ( தேள் )

Identical words :

broad or extensive - alvu ( ஆல்வு )
broad open space - ovenṟaveli ( ஓவென்றவெளி )
broad tape - kchchu ( கச்சு )
broad and strong band for the bot toms of chairs - kachchuppattai ( கச்சுப்பட்டை )
broad day - nnpkl ( நண்பகல் )
broad cloth - chklattu ( சகலாத்து )
broad leaved bindweed - chamuttirachoki ( சமுத்திரசோகி )
broad gold or silver strips in the border of cloth - charikaippattai ( சரிகைப்பட்டை )
broad day light - pttppkl ( பட்டப்பகல் )
broadness - nittuppokku ( நீட்டுப்போக்கு )
broad shoulders - tatantol ( தடந்தோள் )
broad lath at the ridge and eaves of the roof of a building - patangku ( படங்கு )
broad waist ring - pattaiyarainan ( பட்டையரைஞாண் )

Tamil Examples :

1. சுருக்கமாக சொல்வதானால் சொல்லாலும் செயலாலும் தமிழ்நாட்டுக்கு பெருமை சேர்க்கும் தம்பதி இவர்கள்
churukkamaka cholvatanal chollalum cheyalalum tamiznattukku perumai cherkkum tampati ivarkal
2. டீக்கு உழைப்பாளிகளின் பானம் என்ற பெருமை உண்டு
tikku uzaippalikalin panam en?a perumai untu
3. பயணிகள் பத்திரமாக வீடு போய் சேர்கின்றனர் என்று சொல்ல முடிந்தால்தான் பெருமை
payanikal pattiramaka vitu poy cherkin?anar en?u cholla mutintaltan perumai
4. மற்றபடி கர்நாடகாவில் அரங்கேறியிருக்கும் காட்சிகள் பாரதிய ஜனதா கட்சிக்கோ அதன் தேசிய தலைவர்களுக்கோ எந்த வகையிலும் பெருமை சேர்க்கக்கூடியதாக இல்லை
ma??apati karnatakavil aranke?iyirukkum katchikal paratiya janata katchikko atan techiya talaivarkalukko enta vakaiyilum perumai cherkkakkutiyataka illai
5. பல்வேறு வழக்குகளில் நாட்டுக்கே முன்மாதிரியான தீர்ப்புகளை வழங்கி பெருமை பெற்ற சென்னை உயர் நீதிமன்றம் இந்த வழக்கில் காட்டும் அக்கறை பள்ளி செல்லும் குழந்தைகளுக்கு பாதுகாப்பு கவசமாக அமையட்டும்
palve?u vazakkukalil nattukke munmatiriyana tirppukalai vazanki perumai pe??a chennai uyar nitiman?am inta vazakkil kattum akka?ai palli chellum kuzantaikalukku patukappu kavachamaka amaiyattum

Synonyms of broad

expansive generous deep large immense vast thick squat roomy ample capacious extended spacious voluminous widespread splay latitudinous outspread outstretched comprehensive universal far-reaching sweeping general all-inclusive copious encyclopedic far-flung ubiquitous unlimited wide-ranging all-embracing nonspecific scopic undetailed clear explicit straightforward plain open apparent unequivocal undisguised radical progressive advanced experienced open-minded permissive tolerant unbiased cultivated blue gross purple coarse dirty improper indecent indelicate low-minded off-color racy risqué salty saucy smutty spicy suggestive unrefined unrestrained wicked floozy babe doll honey skirt moll female dish chick girl lady dame bimbo doxy gal lassie sweet thing

Antonyms of broad

miniature tiny restricted close-minded small-minded limited narrow quiet little thin empty exclusive particular ambiguous vague unclear obscure clean
Tamil to English
English To Tamil