ati meaning in english


Word: ஆதி - The tamil word have 3 characters and have more than one meaning in english.
ati means
1. the beginning or place of origin of a stream or river.
2. the reason or motive for some human action
3. the point of time or space at which anything begins
4. Chiefly British. a size of drawing or writing paper, 48 × 72 inches
5. an owner of a slave, animal, etc.
6. a self-luminous heavenly body; star.
7. ancient times; former ages
8. any of a series of teachers in Buddhism , of whom Gautama was the last, who bring enlightenment and wisdom.

Transliteration : āti Other spellings : ati

Meanings in english :

As noun :
excellency
emperor antiquity

Meaning of ati in tamil

a finite form of ஆ / a finite form of ஆ
answering to ஆவாய் / answering to ஆவாய்as காச்சற்பாஷாணம் / as காச்சற்பாஷாணம்muta nmai / முத ன்மைktvul / கடவுள்iṟaivan / இறைவன்echaman / எசமான்churiyan / சூரியன்nerotukai / நேரோடுகைpzmai / பழமைchivn / சிவன்piraman / பிரமன்arukan / அருகன்puttan / புத்தன்it inchludes the thing mentioned and the rest of its series as piramati / it includes the thing mentioned and the rest of its series as பிரமாதிatitalam / ஆதிதாளம்chatu / சது

Identical words :

atikatavul ( ஆதிகடவுள் ) - primeval deityatikaranam ( ஆதிகாரணம் ) - primary causeatikkatunchari ( ஆதிக்கடுஞ்சாரி ) - solderatikkalnatam ( ஆதிக்கல்நாதம் ) - drug green vitriolatikkuti ( ஆதிக்குடி ) - soapatikkuru ( ஆதிக்குரு ) - earth impregnated with sodaaticharam ( ஆதிசாரம் ) - one of the thirty two kinds of architectureaticheshan ( ஆதிசேஷன் ) - fabulous serpent supposed to support the earth on his head king of the ser pentsatichchani ( ஆதிச்சனி ) - tenth lunar mansionatittay ( ஆதித்தாய் ) - first mother eveatinatar ( ஆதிநாதர் ) - one of the nine sidd'hasatinarayanan ( ஆதிநாராயணன் ) - vishnuatinul ( ஆதிநூல் ) - vedasatipattiyam ( ஆதிபத்தியம் ) - majestyatiparan ( ஆதிபரன் ) - primeval god the supreme being as the cause of all things

Tamil Examples :

1. மதுக்கரையில் சுமார் 1,500 அடி உயரத்தில் உள்ள சிவன் குடில் தருமனை ஈர்த்துள்ளது
matukkaraiyil chumar 1,500 ati uyarattil ulla chivan kutil tarumanai irttullatu

2. நீங்கள் 125 கோடி பேரும் ஒரு அடி எடுத்து வைத்தால் இந்தியா 125 கோடி அடியெடுத்து வைக்கும் என்று மனதை தொடும் வகையில் பேசினார்
ninkal 125 koti perum oru ati etuttu vaittal intiya 125 koti atiyetuttu vaikkum en?u manatai totum vakaiyil pechinar
3. நாமக்கல் மாவட்டத்தில் சில பகுதிகளில் 1000 அடி தோண்டினாலும் நீரோட்டம் இருப்பதில்லை என்பது சோக செய்தி
namakkal mavattattil chila pakutikalil 1000 ati tontinalum nirottam iruppatillai enpatu choka cheyti
4. சமீபத்தில் கர்நாடக மாநிலம் பாகல்கோட்டை சூலிகெரேவில் 300 அடி ஆழ்துளை கிணற்றில் ஆறு வயது சிறுவன் தவறி விழுந்தான்
chamipattil karnataka manilam pakalkottai chulikerevil 300 ati aztulai kina??il a?u vayatu chi?uvan tava?i vizuntan
5. ஆற்றங்கரையில் 5 அடி ஆழத்துக்கே மணல் எடுக்க வேண்டும்
a??ankaraiyil 5 ati azattukke manal etukka ventum
Tamil to English
English To Tamil