amaiti meaning in english


Word: அமைதி - The tamil word have 5 characters and have more than one meaning in english.
amaiti means
1. a state of mutual harmony between people or groups, especially in personal relations
2. the absence of motion.
3. the condition of having submitted .
4. the act or practice of obeying; dutiful or submissive compliance
5. the act subordinating , or of making dependent, secondary, or subservient.
6. Law. such neglect to take legal proceedings for such a long time as to imply the abandonment of a right.
7. large in number; numerous
8. something that is a source of honor, fame, or admiration; a distinguished ornament or an object of pride

Transliteration : amaiti Other spellings : amaiti

Meanings in english :

As noun :
acquiescence
glory contentment
quietude peace Ex: it preached freedom but within the bounds of peace (அமைதி) as far as possible. stillness calmness submission obedience sub jection subordination greatness excellence of cha racter quality property Ex: Their inheritance rights to own and manage property (அமைதி) were curtailed . opportunity satisfaction time Ex: The Russian Federation spans 9 time (அமைதி) zones. place of residence

Meaning of amaiti in tamil

atak kam / அடக் கம்
matchimai / மாட்சிமைtnmai / தன்மைchamayam / சமயம்tirutti / திருத்திkalam / காலம்vachastalam / வாசஸ்தலம்

Tamil Examples :

1. இந்தியா விடும் சமாதான தூதை ஏற்று, அமைதி பாதைக்கு திரும்ப வேண்டும்
intiya vitum chamatana tutai e??u, amaiti pataikku tirumpa ventum
2. இதுபோன்ற சில விஷயங்களில் பிரதமர் அமைதி காத்தாலும், இதற்கு காரணமே தன் அமைச்சரவை சகா ஒருவர்தான் என்பதை புரிந்து கொள்ள வேண்டும்
itupon?a chila vishayankalil piratamar amaiti kattalum, ita?ku karaname tan amaichcharavai chaka oruvartan enpatai purintu kolla ventum
3. நிலைமையை கட்டுக்குள் கொண்டு வர மாநில அரசுக்கு தேவையான அனைத்து உதவிகளையும் மத்திய அரசு செய்யும் என்றும், மக்கள் அமைதி காக்க வேண்டும் என்றும் கேட்டுக் கொண்ட பிரதமர் மன்மோகன் சிங், தீவிரவாதிகள் தாக்குதலுக்கு கடும் கண்டனம் தெரிவித்து இருந்தார்
nilaimaiyai kattukkul kontu vara manila arachukku tevaiyana anaittu utavikalaiyum mattiya arachu cheyyum en?um, makkal amaiti kakka ventum en?um kettuk konta piratamar manmokan chin, tiviravatikal takkutalukku katum kantanam terivittu iruntar
4. இன்னொரு பக்கம், பிரிவினைவாதிகளை அடக்கி, அமைதி ஏற்படுத்த அமர்த்தப்பட்ட ராணுவம் நடைமுறைப்படுத்தும் இமாலய அதிகாரங்கள்
innoru pakkam, pirivinaivatikalai atakki, amaiti e?patutta amarttappatta ranuvam nataimu?aippatuttum imalaya atikarankal
5. அமைதி இன்னும் முழுமையாக ஏற்படவில்லை; மக்களிடம் முழுமையான ஒத்துழைப்பு வரவில்லை என்ற கவலை மத்திய அரசுக்கு உள்ளது
amaiti innum muzumaiyaka e?patavillai; makkalitam muzumaiyana ottuzaippu varavillai en?a kavalai mattiya arachukku ullatu
Tamil to English
English To Tamil