arumai meaning in english


Word: அருமை - The tamil word have 5 characters and have more than one meaning in english.
arumai means
1. thinly distributed over an area; few and widely separated
2. highly esteemed for some spiritual, nonmaterial, or moral quality
3. arousing desire or longing

Transliteration : arumai Other spellings : arumai

Meanings in english :

Meaning of arumai in tamil

apurvam / அபூர்வம்
vruttm / வருத்தம்kutamai / கூடாமைchiṟppu / சிறப்பு

Identical words :

arumaippatutta ( அருமைப்படுத்த ) - to make scarce

Tamil Examples :

1. சீண்டல்களுக்கு கொஞ்சமும் கவலைப்படுவதில்லை’ என்று நீனா சொன்னது அருமை
chintalkalukku konchamum kavalaippatuvatillai’ en?u nina chonnatu arumai
2. இதன் அருமை மீண்டும் மக்களுக்கு தெரியத் தொடங்கி இருக்கிறது
itan arumai mintum makkalukku teriyat totanki irukki?atu
3. நம்முடைய கலாசார சின்னங்களின் அருமை நமக்கே தெரியாது
nammutaiya kalachara chinnankalin arumai namakke teriyatu
4. முடிவு அறிவிக்கப்பட்ட உடனே ஒபாமாவும் ராம்னியும் பரஸ்பரம் பாராட்டும் நன்றியும் பகிர்ந்து கொண்டது அருமை
mutivu a?ivikkappatta utane opamavum ramniyum parasparam parattum nan?iyum pakirntu kontatu arumai
Tamil to English
English To Tamil



Related Reads

Amusing Elevator Stories to Elevate Your Day
World’s Most Unusual and Bizzare Sports
Captivating Collection of Women's Beach Volleyball
Unbelievable and Interesting Secrets of Brazil