attam meaning in english


Word: ஆட்டம் - The tamil word have 6 characters and have more than one meaning in english.
attam means
1. power of movement, as of a living body.
2. the state of being vibrated.
3. persistent urging of a political or social cause or theory before the public.
4. a state of indecision or irresolution.
5. intended for swinging upon, by, from, or in
6. to leap, skip, etc., as from excitement or emotion; move nimbly or quickly
7. a dramatic performance, as on the stage.
8. the material or equipment used in playing certain games

Transliteration : āṭṭam Other spellings : attam

Meanings in english :

As noun :
dance
game Ex: In north Spain, the game (ஆட்டம்) of pelota is very popular. likeness energy

Meaning of attam in tamil

achaivu / அசைவு
vilaiyattu / விளையாட்டுtnmai / தன்மைுயற்சி / முயற்சி

Tamil Examples :

1. ஆட்டம் ஆரம்பித்ததும் இதெல்லாம் அடங்கிவிடும்’ என்கிறார் விளையாட்டுத் துறை இணையமைச்சர் லூயிஸ் பெர்னாண்டஸ்
attam arampittatum itellam atankivitum’ enki?ar vilaiyattut tu?ai inaiyamaichchar luyis pernantas
2. 20 ஓவர் போட்டியில் இது மிகச் சிறப்பான ஆட்டம் என்று சொல்லவே முடியாது
20 ovar pottiyil itu mikach chi?appana attam en?u chollave mutiyatu
3. கோடிகளில் ஆட்டம் ஆடும் திரையுலகம் அவ்வப்போது மாற்றங்களை ஏற்றுக்கொண்டே வந்திருக்கிறது
kotikalil attam atum tiraiyulakam avvappotu ma??ankalai e??ukkonte vantirukki?atu
4. ஆனால் ஆதரவு தளமும் இப்போது ஆட்டம் காணத் தொடங்கிவிட்டது
anal ataravu talamum ippotu attam kanat totankivittatu
5. அதே சமயம், உள்ளூர் மைதானங்களில் அடித்து நொறுக்கி அசகாய சூரர்களாக தங்களை காட்டிக் கொண்ட தவான், ரோகித் ஆட்டம் சுத்தமாக எடுபடவில்லை
ate chamayam, ullur maitanankalil atittu no?ukki achakaya churarkalaka tankalai kattik konta tavan, rokit attam chuttamaka etupatavillai
Tamil to English
English To Tamil