chey meaning in english


Word: சேய் - The tamil word have 4 characters and have more than one meaning in english.
chey means
1. a son or daughter
2. Law. a person who is not of full age, especially one who has not reached the age of 18 years; a minor.
3. a male child or person adopted as a son; a person in the legal position of a son.
4. red or reddish.
5. Astronomy. the planet fourth in order from the sun, having a diameter of 4222 miles
6. a similar body revolving about a star other than the sun.

Transliteration : cēy Other spellings : chey

Meanings in english :

As noun :
child
juvenility youthfulness infant son ruddiness mars planet god skanda length bambu

Meaning of chey in tamil

i lamai / இ ளமை
kuzntai / குழந்தைmkn / மகன்chivappu / சிவப்புchevvay / செவ்வாய்muru kan / முரு கன்nilm / நீளம்mungkil / மூங்கில்

Identical words :

cheyttu ( சேய்த்து ) - that which is distant or remotecheymai ( சேய்மை ) - distance

Tamil Examples :

1. அப்படி இருக்கும்போது, என் காலில் ஏன் விழுகிறீர்கள்? என் பூட்ஸை ஏன் துடைக்கிறீர்கள்? என்னிடம் இதைச் செய், அதைச் செய் என உதவி கேட்டு ஏன் வருகிறீர்கள்? அதை நான் செய்து கொடுத்தால், பதிலுக்கு அதைப் போல் ஆயிரம் மடங்கு உதவியை நான் எதிர்பார்க்க மாட்டேனா
appati irukkumpotu, en kalil en vizuki?irkal? en putsai en tutaikki?irkal? ennitam itaich chey, ataich chey ena utavi kettu en varuki?irkal? atai nan cheytu kotuttal, patilukku ataip pol ayiram matanku utaviyai nan etirparkka mattena
2. என்னதான் தீர்வு? கோககோலாவை தடை செய் என அமெரிக்காவில் கோரிக்கை எழுந்துள்ளது
ennatan tirvu? kokakolavai tatai chey ena amerikkavil korikkai ezuntullatu
3. முறைகேடு நடந்துள்ளது, தில்லுமுல்லு செய்துள்ளனர், எனவே தேர்தலை ரத்து செய் என கோரிக்கை வைப்பார்கள்
mu?aiketu natantullatu, tillumullu cheytullanar, enave tertalai rattu chey ena korikkai vaipparkal
4. கார்ட்டூனிஸ்டை கைது செய் என்று கோஷம் கேட்கிறது
karttunistai kaitu chey en?u kosham ketki?atu
Tamil to English
English To Tamil