izukku meaning in english


Word: இழுக்கு - The tamil word have 7 characters and have more than one meaning in english.
izukku means
1. to slip or skid.
2. to come or drop down suddenly to a lower position, especially to leave a standing or erect position suddenly, whether voluntarily or not
3. to shrink under pain; wince.
4. a misunderstanding or misconception.
5. responsibility for failure or a wrongful act
6. lack or want, especially of something essential to perfection or completeness; deficiency
7. a mark that detracts from appearance, as a pimple or a scar.
8. negligent; careless; remiss

Transliteration : iẕukku Other spellings : izukku

Meanings in english :

As noun :
fall
mistake fault defect forgetfulness

Meaning of izukku in tamil

கிறேன் / கிறேன்
இழுக்கினேன் / இழுக்கினேன்ven / வேன்இழுக்க / இழுக்கதவற / தவறவழுவ / வழுவtaza / தாழபிறழ / பிறழகெட / கெடinam / ஈனம்talartal / தளர்தல்tvṟu / தவறுmaṟati 5 / மறதி 5

Identical words :

izukkuchchol ( இழுக்குச்சொல் ) - reproachizukkutaiyan ( இழுக்குடையான் ) - worthless or mean person

Tamil Examples :

1. டிக்கெட் எடுக்காமல் பயணம் செய்வது இழுக்கு என்று நினைப்பவர்கள் தமிழர்கள்
tikket etukkamal payanam cheyvatu izukku en?u ninaippavarkal tamizarkal
2. திருச்சியில் நேற்று உரையாற்றிய அக்கட்சியின் ‘பிரதமர் வேட்பாளர்’ நரேந்திர மோடியும், ‘குட்டி நாடாக இருந்தால்கூட தன்மானத்துக்கு இழுக்கு வரும்போது மற்ற நாடுகள் என்ன நினைக்குமோ என்று தயங்கிக் கொண்டிராமல் பதிலடி கொடுக்கும்
tiruchchiyil ne??u uraiya??iya akkatchiyin ‘piratamar vetpalar’ narentira motiyum, ‘kutti nataka iruntalkuta tanmanattukku izukku varumpotu ma??a natukal enna ninaikkumo en?u tayankik kontiramal patilati kotukkum
3. அதில் ஒளிவு மறைவு இல்லாமல் செயல்பட்டால் அரசின் கவுரவத்துக்கு இழுக்கு வராது
atil olivu ma?aivu illamal cheyalpattal arachin kavuravattukku izukku varatu
Tamil to English
English To Tamil