makutam meaning in english


Word: மகுடம் - The tamil word have 6 characters and have more than one meaning in english.
makutam means
1. a similar ornamental headgear worn by a person designated king or queen in a pageant, contest, etc.
2. a style or manner of arranging the hair.
3. the head or top of anything.
4. Roman Catholic Church. a head-piece consisting of three coronets on top of which is an orb and a cross, worn by the pope, or carried before him during certain nonliturgical functions.

Transliteration : makuṭam Other spellings : makutam

Meanings in english :

As noun :
crown
head dress crest

Meaning of makutam in tamil

muti / முடி
talaiyani / தலையணி

Tamil Examples :

1. மற்ற மொழிகளுக்கு மகுடம் சூட்டப்படுவதை எதிர்த்தால் தமிழர்கள் குறுகிய மனம் படைத்த பொறாமைக்காரர்கள் என்ற குற்றச்சாட்டுக்கு ஆளாவோம்
ma??a mozikalukku makutam chuttappatuvatai etirttal tamizarkal ku?ukiya manam pataitta po?amaikkararkal en?a ku??achchattukku alavom
2. காடு மலையெல்லாம் பெடல் மிதித்து 3,200 கிலோ மீட்டர் தாண்டும் டூர் டி பிரான்ஸ் பந்தயத்தில் 7 முறை மகுடம் சூடிய ஒரே மனிதன் லான்ஸ்
katu malaiyellam petal mitittu 3,200 kilo mittar tantum tur ti pirans pantayattil 7 mu?ai makutam chutiya ore manitan lans
3. வந்தால் இந்த வங்காளியின் நீண்ட அரசியல் வாழ்க்கைக்கு மணி மகுடம்
vantal inta vankaliyin ninta arachiyal vazkkaikku mani makutam
Tamil to English
English To Tamil