patukkai meaning in english


Word: படுக்கை - The tamil word have 7 characters and have more than one meaning in english.
patukkai means
1. inactive; idle.
2. the mattress and bedclothes together with the bedstead of a bed.
3. bedclothes together with a matress.
4. a similar article of furniture, with a headrest at one end, on which some patients of psychiatrists or psychoanalysts lie while undergoing treatment.
5. a secluded or hidden place, especially a secret retreat or base of operations; a hideout or hideaway
6. a mass of such stalks, especially after drying and threshing, used as fodder.
7. the prepared leaves, as used in cigarettes, cigars, and pipes.

Transliteration : paṭukkai Other spellings : patukkai

Meanings in english :

As noun :
bed
bedding couch lair

Meaning of patukkai in tamil

patuttal / படுத்தல்
chayanikkai / சயனிக்கைmakkatpa tukkai / மக்கட்ப டுக்கைvilankinpatukkai / விலங்கின்படுக்கைvallattinatiyilparappumpul / வள்ளத்தின்அடியில்பரப்பும்புல்neṟpatukkaimuta liyana / நெற்படுக்கைமுத லியன

Identical words :

As noun :
patukkaipotutal ( படுக்கைபோடுதல் ) - preparing a bedpatukkaivirittal ( படுக்கைவிரித்தல் ) - spreading open
patukkaivitu ( படுக்கைவீடு ) - sleeping roompatukkaimaram ( படுக்கைமரம் ) - boards laid loosely in a boat

Tamil Examples :

1. இரண்டாம் வகுப்பு படுக்கை வசதி கொண்ட ரயில் பெட்டி களுக்கு பற்றாக்குறை ஏற்பட்டுள்ளது
irantam vakuppu patukkai vachati konta rayil petti kalukku pa??akku?ai e?pattullatu
2. முன்பதிவு செய்யப்பட்ட படுக்கை வசதி கொண்ட பெட்டிகள், ஏசி பெட்டிகள் என்று எதில் வேண்டுமானாலும், சாதாரண டிக்கெட்டை வாங்கிக் கொண்டு, கத்தியை காட்டுபவர்கள் சர்வசாதாரணம்
munpativu cheyyappatta patukkai vachati konta pettikal, echi pettikal en?u etil ventumanalum, chatarana tikkettai vankik kontu, kattiyai kattupavarkal charvachataranam
3. விஐபிகள் பயணிக்கும் ஏசி பெட்டிகளுடன், தெற்கு ரயில்வே சாதாரண மக்கள் பயணம் செய்யும் இரண்டாம் வகுப்பு படுக்கை வசதி பெட்டிகளையும், முன்பதிவு இல்லாத பெட்டிகளையும் கவனத்தில் கொண்டால் சரி
viaipikal payanikkum echi pettikalutan, te?ku rayilve chatarana makkal payanam cheyyum irantam vakuppu patukkai vachati pettikalaiyum, munpativu illata pettikalaiyum kavanattil kontal chari
Tamil to English
English To Tamil