piti meaning in english


Word: பிடி - The tamil word have 4 characters and have more than one meaning in english.
piti means
1. to seize upon; hold firmly.
2. to grasp mentally; understand clearly and completely
3. to suffer pain in the bowels.
4. to grip or hold tightly or firmly
5. to set aside; reserve or retain
6. that which may be held, seized, grasped, or taken advantage of in effecting a purpose
7. to set aside; reserve or retain
8. to suffer pain in the bowels.

Transliteration : piṭi Other spellings : piti

Meanings in english :

As noun :
grasp
gripe clutch hold handle comprehension confidence help

Meaning of piti in tamil

க்கிறேன் / க்கிறேன்
த்தேன் / த்தேன்ப்பேன் / ப்பேன்க்க / க்கபற்ற / பற்றவவ்வ / வவ்வakappatutta / அகப்படுத்தகட்ட / கட்டபுகலடைய / புகலடையutkolla / உட்கொள்ளதாங்க / தாங்கniṟuttikkolla / நிறுத்திக்கொள்ளசம்மதிப்பட / சம்மதிப்படchatchh ayu tappiti / catch ஆயு தப்பிடிpen yanai / பெண் யானைpennottakam / பெண்ணொட்டகம்penka vari / பெண்க வரிpṟṟu / பற்றுkirakippu / கிரகிப்புnampik kai / நம்பிக் கைutvi / உதவிmatak kolkai / மதக் கொள்கை

Identical words :

pitiyarichikkuttan ( பிடியரிசிக்குட்டான் ) - deeppitikkompan ( பிடிக்கொம்பன் ) - short horned beastpititantam ( பிடிதண்டம் ) - unjust seizure of a personpitikachu ( பிடிகாசு ) - small sum kept back by a purchaser as auspiciouspitikotukka ( பிடிகொடுக்க ) - to suffer one's self to be takenpitikkattu ( பிடிக்கட்டு ) - little bundle especi ally of palm leavespitichuttuppataikka ( பிடிசுட்டுப்படைக்க ) - to bake little cakes and offer them to the household godspitinellu ( பிடிநெல்லு ) - handful of paddypitinellukkilla ( பிடிநெல்லுக்கிள்ள ) - to take the handful of paddy for measuringpitipitiyenṟuniṟka ( பிடிபிடியென்றுநிற்க ) - to hasten a businesspitipota ( பிடிபோட ) - to put a handle to any implementpitippichchai ( பிடிப்பிச்சை ) - handful of rice given by a house wife to the brahmanspitippittu ( பிடிப்பிட்டு ) - small kind of confectionarypitiman ( பிடிமண் ) - handful of sandpitiyarichi ( பிடியரிசி ) - handfuls of rice taken from the daily allowance

Tamil Examples :

1. மகளை காணவில்லை என்று தந்தை புகார் கொடுத்த உடனே, குறைந்தபட்ச ஆரம்பநிலை விசாரணையை ஆரம்பித்திருந்தால் கூட ஏதாவது ஒரு பிடி கிடைத்திருக்கும்
makalai kanavillai en?u tantai pukar kotutta utane, ku?aintapatcha arampanilai vicharanaiyai arampittiruntal kuta etavatu oru piti kitaittirukkum

2. என்னை கலந்து பேசாமல், என்னை கேட்காமல் கட்டணத்தை உயர்த்த உங்களுக்கு எவ்வளவு தைரியம் என்று திரிவேதியை ஒரு பிடி பிடித்தார்
ennai kalantu pechamal, ennai ketkamal kattanattai uyartta unkalukku evvalavu tairiyam en?u tirivetiyai oru piti pitittar
Tamil to English
English To Tamil