tar meaning in english


Word: தார் - The tamil word have 4 characters and have more than one meaning in english.
tar means
1. any ringlike, curving, or curling mass or formation
2. Often, chains. something that binds or restrains; bond
3. a representation of such a wreath or festoon.
4. Botany.
a.
the part of a seed plant comprising the reproductive organs and their envelopes if any, especially when such envelopes are more or less conspicuous in form and color.
5. the state of flowering
6. a small cylindrical piece of wood or other material on which yarn is wound in spinning, for use in weaving; a bobbin.
7. a large body of persons trained and armed for war.
8. a great number or multitude

Transliteration : tār Other spellings : tar

Meanings in english :

As noun :
chain
garland flower blossom army

Meaning of tar in tamil

an affix implying a substantial person as சமைதார் / an affix implying a substantial person as சமைதார்
jamintar / ஜமீன்தார்mlai / மலைpu / பூpuvarumpu / பூவரும்புkinkinimalai / கிண்கிணிமாலைkotippatai / கொடிப்படைpataivakuppu / படைவகுப்புas taṟu / as தாறுchenai / சேனை

Identical words :

As adjective :
tarkkni ( தார்க்கணி ) - to demonstrate
tarkkikn ( தார்க்கிகன் ) - clever disputanttarkkiyan ( தார்க்கியன் ) - brahmany kite the vehicle of vishnu

Tamil Examples :

1. ஆனால், பஸ்சின் மேற்கூரைகளில் தண்ணீர் கசியாமல் தடுக்க ஒட்டப்படும் தார் பரப்பை எதில் இருந்து கழட்டி ஒட்ட முடியும்? மழைக்காலத்தில் பஸ்களுக்கு மிக முக்கியமானது வைப்பர்கள்
anal, paschin me?kuraikalil tannir kachiyamal tatukka ottappatum tar parappai etil iruntu kazatti otta mutiyum? mazaikkalattil paskalukku mika mukkiyamanatu vaipparkal
2. மண் நிறைந்த பூமி அதிகம் இருந்த நிலை மாறி, கான்கிரீட் எனும் பூதமும், தார் எனும் அரக்கனும் நிறைந்த பூமிதான் வியாபித்துள்ளது
man ni?ainta pumi atikam irunta nilai ma?i, kankirit enum putamum, tar enum arakkanum ni?ainta pumitan viyapittullatu
3. இடது நோக்கிய அம்புக்குறி பொறித்த பேக் ஸ்பேஸ் பட்டனை அழுத்தினால் கம்ப்யூட் டர் திரை முந்தைய காட்சிக்கு மாறும்
itatu nokkiya ampukku?i po?itta pek spes pattanai azuttinal kampyut tar tirai muntaiya katchikku ma?um
Tamil to English
English To Tamil